Het regelen van live muziek

Wanneer je een feest, evenement of andere gelegenheid organiseert waarbij er live muziek wordt gespeeld, is het belangrijk om een goede planning, voorbereiding en afstemming van het optreden te maken. Op deze manier voorkom je stress en weet je zeker dat het licht en geluid tijdens het optreden perfect werkt. Aural helpt je hier graag bij! Dankzij onze ruime ervaring in het verzorgen van apparatuur voor live muziek helpen wij je graag verder bij het maken van je checklist.

Het maken van een checklist

De eerste stap op je checklist voor het regelen van live muziek is het bepalen wat voor soort optreden het is. Is het een klein ingetogen optreden? Of wordt er live muziek gespeeld voor een groot publiek? Door te bepalen wat voor soort live muziek er wordt gespeeld kun je een betere keuze maken in het huren van licht en geluid. Vervolgens ga je na wat en hoe groot de locatie is: een klein intiem concert dat buiten plaatsvindt, vereist andere apparatuur dan het spelen van live muziek in een grote concertzaal. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de akoestiek en de stroomvoorziening van de locatie. Wanneer het soort optreden en de locatie duidelijk is, bepaal je hoeveel gasten je verwacht. Bij Aural kun je apparatuur huren die is afgestemd op het aantal personen op het feest: een feest met maximaal 50 gasten heeft bijvoorbeeld genoeg aan twee speakers terwijl een feest waar minimaal 200 man op af komt minstens vier luidsprekers nodig heeft. Bij het maken van je checklist vraag je jezelf af:

Door het maken van een checklist creëer jij voor jezelf overzicht en kun je beter bepalen wat voor soort apparatuur je nodig hebt. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij delen graag onze ervaringen met je.

Wat heb je precies nodig?

Wanneer je voor jezelf het soort optreden, de locatie en het aantal gasten duidelijk hebt, ga je bepalen wat voor soort apparatuur je nodig hebt. Op onze site kun je eenvoudig complete sets huren die zijn afgestemd op het aantal personen die jij op je feest of optreden verwacht. Daarnaast kun je uiteraard ook alle apparatuur los huren: van microfoons tot aan luidsprekers en van versterkers tot complete geluidsinstallaties. Na het bepalen van de juiste geluidsinstallatie en bijbehorende apparatuur kun je ervoor kiezen om wel of geen lichteffecten bij de live muziek toe te passen. Wil jij je optreden net dat beetje extra geven door verassende lichteffecten? Wil jij een vette lichtshow tijdens je optreden? Ook voor professioneel licht ben je bij Aural aan het juiste adres: bekijk gerust ons complete aanbod en maak je keuze!

Standaardpakketten van Aural

Heb je je checklist gemaakt, maar weet je niet precies hoe je de juiste apparatuur bepaalt? Dan zijn de standaardpakketten van Aural misschien iets voor jou! Omdat wij ons werk hebben gemaakt van het verhuren van licht en geluid, weten wij als geen ander wat voor soort apparatuur past bij het soort live muziek van jouw feest, evenement of andere gelegenheid. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste apparatuur in huis hebt voor live muziek! Wanneer je licht en geluid huurt bij Aural kun je altijd rekenen op uitstekende service: indien gewenst, installeren wij alle apparatuur, maken je wegwijs in de bediening en gaan pas weg wanneer alles perfect werkt.

Neem gerust contact op

Bij Aural kun je ook terecht voor advies op maat. Samen met jou kijken we welke apparatuur het beste past bij jou wensen. Stuur ons gerust een mailtje via verhuur@aural.nl of bel naar +31 (0) 6 24 366 503 om gratis vrijblijvend advies te krijgen over de juiste apparatuur. Heb je nog vragen? Ook dan kun je altijd even contact opnemen!

Open chat
1
Hulp nodig?
Hi! Kunnen we je helpen?